Arvoisat herrat!

Lauantaina Kaukajärven kiekkopyhätössä lentää mustaa kumia. On Hiki-turnauksen aika!

Tästä on kyse

Viisi Hiho-perheen joukkuetta iskee yhteen paitsi Tapsan maljan herruudesta, myös siitä kuka saa kunnian järjestää seuraavan vuoden karkelot. Sopivasti valikoitujen asiantuntijoiden mielestä kyseessä on kevään merkittävin tapahtuma tamperelaisessa kiekkoilussa, sillä tässä turnauksessa yksi tamperelainen joukkue voittaa pommin varmasti kultaa! Se tuttu ja turvallinen hopea toki jää niinikään Tampereelle.

Vuodesta 2002 käytyä Hiki –turnausta dominoi pitkään Hiki-Hockey, kunnes Jähin pitkäjänteinen aikuisjunioritoimita alkoi tuottaa hedelmää ja myös Jähin onnistui leimauttaa nimesä pariin otteeseen Tapsa-maljan kylkeen. Uusi lehti turnauksen historiassa käännettiin viime vuonna, kun 1990-luvun hiholaisista koostettu Tuska-Hikihockey (TuHi) korjasi potin Hihon nenän edestä.

Näin pelataan

Isoista asioista pelattaessa oikeudenmukaisuus ja urheilullisuus on aina tärkeintä. Tämän vuoksi vuoden 2015 Hiki-turnauksen otteluohjelmaan on kiinnitetty aivan erityistä huomiota.

Suurissa turnauksissa tärkein ottelu pelataan aina ensimmäisenä. Näin ollen tämän vuoden turnaus korkataan ottelulla Tuska-Kylmä. Avauskiekko putoaa jäähän kello 9.45.

Päivän toisessa ottelussa Hiho ja Jähi ratkaisevat keskenään kumpi onkaan tänä vuonna kaikkein huonoin joukkue, joka päättää tunauksensa naapurihallissa pelattavaan jumbofinaaliin.

Kolmannessa ottelussa alun innostus alkaakin sitten kostautua ja vauhti hiipuu entisestään (jos mahdollista). Panokset on kuitenkin korkealla Tuska-Kylmä ja Hiho-Jähi otteluparien voittajien ratkaistessa keskenään kumpi selvittää tiensä päivän finaaliin.

Kokemus on pallopelien tärkein menestystekijä. Hiho-Seniors on turnauksen kokenein ja siten myös paras joukkue, joten se etenee kyselemättä suoraan kello 13:30 pelattavaan finaaliin.

Joukkue-esittelyt

Hiki-Hockey: vanhin joukkue, mutta nuorimmat pelaajat. Liika vauhti yhdistettynä vähäisiin taitoihin on huono kombinaatio, eikä joukkueella lehdistön mielestä ole juurikaan potentiaalia turnauksen mitalipeleihin. Takavuosien menestys ei nyt auta – etenkään, jos menestysvuosien ratkaisijat pelaa nyt vastustajan paidassa…

Jälkihiki-Hockey: Kiekko-lehden ja Teksti-TV:n tietojen mukaan lähes katastrofaalisen kevätkauden pelannut Jähi tuskin on toipunut mahalaskustaan. Murheeseen on syöty paljon muutakin kuin parsaa ja proteiinipatukoita, joten yleensä vasta juhannuksen jälkeen realisoituvat pekoniläskit on nähtävissä jo nyt viikonloppuna. No, onpa ainakin mahaa, jonka päälle laskeutua.

Tuskahiki-Hockey: 1990-luvun all-stars miehistö tuskin jättää ketään kylmäksi. Liiallinen vauhti on saatu pudotettua taitojen kanssa sopivalle tasolle, joten kuviot ovat hitaita ja yllättäviä – sekä vastustajalle, että joukkuetovereille. Mikäli Hiitelän liiteristä on löytynyt vielä tarvittava määrä tämän porukan kaipaamia puuvartisia budokeppejä, niin Tuskaa on paha pysäyttää.

Kylmähiki-Hockey: turnauksen uusin joukkue koostuu 2000-luvun alun hiholaisista, joille Hiki-turnauksen voitto on tuttua kauraa – tosin Hihon paidassa. Enimmäkseen nousukautena opiskelleet kössit ovat tunnetusti rahan ahneita, joten joukkueen menestys riippuu yksinomaan luvattujen bonusten määrästä ja laadusta. Laman vuoksi sponsorirahat ovat varmasti kiven takana, joten joukkueen managerilla on ehkä sittenkin ollut liian suuri vuori kiivettäväksi. Turnauksen musta lammas… vai oliko se hevonen?

Hiho Seniors: turnauksen kokenein, älykkäin ja arvokkain kokoonpano. Todennäköisesti ainut joukkue, jonka kaikki jäsenet osaavat sitoa omat luistimen nauhansa, sikäli kun niihin vain ylettävät. Mukana on miehiä, jotka ovat nostelleet mestaruusmaljoja Hihon paidassa silloin, kun mailat oli puuta ja Kekkonen rautaa. Jos kaupoista löytyisi vielä näihin käsiin parhaiten istuvia kesähelteiden kuivattamia KoHo 221 –mailoja, Seniors olisi varmasti täysin pysäyttämätön. Komposiittihässäköiden käyttöön pakotettuina antavat kohtuuttomasti tasoitusta, mikä avaa muiden yllätykselle pienen mahdollisuuden.

- Vähy, aka Speedy Gonzalez -

 

Kommentoi Whatsappissa kanavalla Hiki-turnaus.